Ervaringen met Fleischmann Picolo (N) rails

Geplaatst
Reacties Geen

Hierbij mijn ervaringen met Fleischmann Picolo (N) rails.
Waar nodig zal ik de pagina bijwerken met extra informatie.

Een paar dingen die ik met testen geleerd heb over het bouwn met deze rails.

Nieuwe rails aansluiten vergt best wel veel kracht. Daar heb ik me in het begin op verkeken en dan sta je te foeteren dat het zo slecht past. Het is behoorlijk klein maar ook behoorlijk stug. 2e hands rails is dat wat minder. Afhankelijk van de leeftijd.

Poetsen moet je wel bij houden. Maar tot nu toe is poetsen met een railgum altijd voldoende geweest.

Combineren met andere rails is mogelijk. Maar de minitrix rail hebt bijvoorbeeld een iets strakker schoentje. Met de juiste platte schroevendraaier er tussen en je kan het mengen met de picolo rails. MAAR je hebt wel een hoogte verschil aan de onderkant weg te werken.

Picolo wissels hebben een plaat onder de wissel. Ook dat is een hoogte verschil waar je meerekening moet houden. Op een houten plaat zorgt het voor
vervormigen en dus een grotere kans op ontsporen.

Ieder merk heeft z’n eigen maatvoering op rail stukken. En vooral met bochten is dat wel heel apart met Fleischman Picolo rails. R1 en R2 bochten zijn wel erg krap. R3 en R4 zijn niet aansluitend maar echt heel veel ruimer in de bocht. Een tussenweg kan alleen maar met flexrails.

Die baanplannen met een wissel direct na een R1 of R2 bocht? Dat gaat dus niet werken. Daar onspoort bijna alles op. Doe er gewoon een stukje rechte rails tussen.

Wat ook een slecht idee is. Om direct van R2 linksom naar R2 rechtsom te gaan. Zet daar minimaal een 111m stuk tussen om te voorkomen dat je trein zich klem zet of ontspoort. Hetzelfde met een R3 kan wel omdat die bochten veel ruimer zijn.

Medewerker
Categorie

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Feedback

Schrijf je reactie hier. De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. Je ziet eerst een voorbeeld en daarna kun je de reactie definitief plaatsen.

← Ouder Nieuwer →