Experimenteren met ballast en gras

Geplaatst
Reacties Geen

Dit is een eerste deel over het experimenteren met ballast en gras in spoor N.

Mijn experimenteer plankje

Experimenteer plankje
Met rechts een totaal mislukt experiment met statisch grassen. Daar heb moet ik nog echt de basics beter van begrijpen voordat ik verder kan.

En ik heb 4 sets ballast uitgetest om een indruk te hebben welke kleur ik acceptabel vind.

Spuren Welten ballast 202

Spuren Welten Ballast 202
Dit lijkt me echt te licht en meer passen bij een schelpenpad op spoor HO. Maar dat is natuurlijk mijn smaak.

Spuren Welten ballast 204

Spuren Welten Ballast 204
Dit lijkt me meer passen bij een oud spoor. Persoonlijk vind ik hem te bruin voor een Nederlandse baan.

Spuren Welten ballast 206

Spuren Welten Ballast 206
Voor nu lijkt me dit de meest passende kleur ballast voor een Nederlandse baan.

Spuren Welten ballast 211

Spuren Welten Ballast 211
Dit lijkt mij net te donker voor een moderne baan in Nederland. Past wel bij de donkere varianten van Fleischman Picolo rails.

Experimenteren

Als je twijfelt over de kleur op jouw baan haal een paar van de kleinste verpakkingen op van wat jij denkt dat passend is en ga wat experimenteren. Daarmee kun je veel beter je keuze maken dan eindeloos gaan rond neuzen op webpagina’s of het spul in een potje zien in de winkel.

En om de kleur te zien is het vrij eenvoudig. Smeer wat hout lijm op een test plankje met verschillende vakken en doe 1 kleur per vak. Als je het helemaal echt wil maken dan lijm je eerst een suk rails er op en gaat er dan tussen strooien.

Opmerkingen

De rails die je op de plank ziet liggen is Fleischman Picolo spoor N. En daar heb ik flink op geexperimenteerd met een paintbrush en een roestkleurige verf.
Maar ik moet eerst de basics van een painbrush wat beter leren en hoe ik moet verdunnen en zo. Want ik ben er nog niet van overtuigd dat ik zo een baan wil maken. Maar dat heeft wellicht ook te maken met het feit dat ik mijn ervaring met acryl verven met kwasten in jaren meet en paintbrush … daar heb ik nu één uurtje ervaring mee.

Medewerker
Categorie ,

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Feedback

Schrijf je reactie hier. De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. Je ziet eerst een voorbeeld en daarna kun je de reactie definitief plaatsen.

← Ouder Nieuwer →